Bir sürü tarif denedim.
Tüm denemelerde tadına bakan tüm arkadaşlarımdan tam not alan ilk yaptığım tarif olduğu için artık hiç deneme yapmıyorum.
Kolay hafif bir tatlı ama inanın anlatması ve aynı zamanda gece 12 de fotograf çekmesi daha zormuş...
En iyisi tarife başlamak :)
Malzemeler
Kreması için ;
4 su bardağı süt
3 yumurta sarısı (küçük bir kasede iyice karışacak )
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket labne peynir
Keki ıslatmak için ;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nescafe
Üstü için ;
Kakao
Ben hazır kakaolu pandispanya aldım isterseniz kendinizde yapabilirsiniz.
Biz en çok hazır pandispanyayla yapılanı beğendik..
Birde çalışan bayanlar için en basiti ...
Eğer yok vaktim var ben yapmak istiyorum derseniz, müge hanımın yaptığı pandispanyayı yapabilirsiniz...
Geniş bir çelik tencereye 4 su bardağı sütü boşaltın,
içine sırasıyla yumurta sarısını,şekeri ve unu ilave ederek
orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ...
İyice koyulaşınca bir iki dakika daha pişirin ve ocağı kapatın..
Ben hemen labneyi ilave etmiyorum biraz bekliyorum,
kayınvalidemin deyimiyle acı dumanı gidene kadar ...
Pasta şeklinde tiramisu sevmediğim için iki ayrı tiramisu yapıyorum ...
Pandispanyaları iki ayrı tabağa yerleştiriyorum .
Keklerimi hazırladığım süt ile güzelce ıslatıyorum.
Süt miktarı sizin zevkinize kalmış ,eğer bizim gibi ıslak seviyorsanız süt oranını göz kararı arttırın..
Labneyi artık kremamıza ilave ediyoruz.
Benim gibi kolarınız çabuk yoruluyorsa, mikserden yardım alarak karıştırmanızı öneririm :)
Kremamız soğumadan hemen devam etmemiz lazım ...
Kalıp gibi bir tiramisum olsun istediğim için hazır kek kutusunun altını keserek çember yaptım ve bir tanesine onu yerleştirdim.
Diğerine de elle şekil verebildiğim bir kartonu ,uzun şerit halinde kestim ve folyo ile kaplayarak çember oluşturdum..
Daha sonra iki parçaya da büyük kaşıkla krema koyarak bıcak ve kaşık yardımıyla üstlerine güzelce yaydım.
En son arkadaşlarım için olanın ortasına kalp şablonumu yerleştirdim...
Süzgeç yardımıyla kakaoyla her yerini kapladım...
Daha sonra şablonumu kaldırdım ve ikisini de dolaba yerleştirdim..
Bir gece bekleyince çok daha lezzetli oluyor.
Her zaman bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederim..
İşten eve gelince tiramisunun etrafına yerleştirdiğim çemberleri bıçak yardımıyla çıkartım...
Hemen bu fotografları çekip kızlarla buluşmaya gittim...
Sonuç boş tabaklar...
Afiyet bal şeker olsun.
6 yorum:
offf çok güzel görünüyor yaa ellerinize sağlık
çokk teşekkürler :)
Sizin yaptıklarınızda öyle...
merhaba bloguma hoşgeldin, hemen iade-i ziyarete geldim, ellerine sağlık :) sevgiler...
Nil'in annesi nilay :)
Merhabalar Nil'in annesi Nilay :)
Sizde hoş geldiniz bloguma :)
Ben her zaman sessiz bir okuyucunuz olarak blogunuzdaydım :)
Çok teşekkürler...
Nilin annesi Vijdan :)
tiramusuyu hiç denemedim ve hazır kek de kullanmak istemediğim için güzel bir tarif arıyordum övgü alan bir tarif bulduğuma sevindim teşekkürler
Mine hanım çok hafif bir tatlı oluyor...
İnşallah sizde beğenirsiniz...
Yorum Gönder