27 Ağustos 2010 Cuma

Mercimekli Hamur Aşı Çorbası


Kayınvalidem sayesinde öğrendiğim bir çorba..
Biz ailecek çok seviyoruz..

Yapılışı çok basit...
Göz kararı yeşil mercimeği tencereye koyuyorsunuz .
Hafif pişince içine özel olarak bu çorba için yapılan hamur kesmesi atıyorum.
Hamur kesmesi yerine erişte atılınca da aynı sonuç elde ediliyor..

Biz yoğun sevdiğimiz için ben biraz fazla atıyorum..
Çorbamız pişince üstüne tereyağ eritiyoruz ,
içine de miss gibi nane ve çorbamızın üzerine döküyoruz .
Pul biber de çok yakışıyor ama Nilcik olduğu için biz ayrıca ilave ediyoruz :)
Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.Bir de sade yoğurt..
Yerken isteğe bağlı çorbamıza ilave edip afiyetle yiyoruz.


C.tesi elini unutması için arkadaşlarını bize çağardık..
Tv karşısında hep birlikte çorbalarını afiyetle yediler :)

3 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

En sevdiğim çorbalardan biri:)
Gerçi ben hiçbir çorbaya hayır diyemem,çok seviyorum..
Ellerine,gönlüne sağlık gülüm..
Fıstıkları da Allah cc bağışlasın

nehirineylemleri dedi ki...

Nehir'in babannesi yapar bunu, un ve suyla hamur yapıp keser, bazen fırınlıyor, süpper oluyo gerçekten.

Vijdan dedi ki...

Cafe pelle teşekkürler :)
Aminn,
Üç çocuk yemek zamanı hiç mızmızlanmadan silip süpürdüler :)

Eylem hanım merak ettim fırınlanmış halini, eminim çok lezzetlidir,