14 Eylül 2010 Salı

Cevili Kek


Klasik kek tarifim..
Annemde bende her yerde hazır bulunur.
Fazlasını her zaman dilimleyip buzdolabına atarım.
Nil dışarı da yemediği için acil durumlarda çok işimize yarıyor.
Bir yere giderken hemen çantaya atıyorum bir poşet.
Çok çabuk çözülüyor ve tap taze keklerimiz oluyor.

4 yumurta (oda sıcaklığında )
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı ceviz

Yumurtaları şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpıyoruz.
İçine sıvı yağ ve sütümüzü ilave edip 2,3 dk.daha çırpın.
Unu yavaş yavaş ilave ediyorum .
En son kabartma tozunu ilave edip tüm malzemeler karışana kadar çırpıyorum.
İçine cevizimizi de ilave edip yağlanmış kalıbımıza döküyoruz.
Çok küçük kalıp olmaması lazım taşabilir
20,22 dilimlik kalıplar uygun.
Önceden ısıtılmış165 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
Pişme süresi her fırına göre farklıdır .
İnce uçlu bir bıçak ya da çöp şişle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Nil en çok kakaolu seviyor :)
Kekin içine istediğiniz malzemeyi ilave edebilirsiniz.
Her şekilde lezzetli bir kek oluyor.

Afiyet olsun .....






3 yorum:

mine dedi ki...

Nil'le zevklerimiz aynı ben de en çok kakaoluyu severim bu arada annenin yaptıklarının yerini şimdiden hiç bir şey tutmuyor galiba
ne güzel : )
sevgiler...

Zeynep'in Evi dedi ki...

bende yanımda elmalı kurabiyelerimi gezdiriyorum, hani ola ki strabucks'a uğrar da kahve içerim diye..oradaki havuçlu keki canım çekmesin diye:))

Vijdan dedi ki...

Mineciği galiba öyle oluyor :) Nil anne yemeklerinde çok güzel ama kek ve pastaların daha güzel diyor :)

Zeynep bayılırım elmalı kurabiyeye kahvenin yanında harika olur.
Havuçlu kekini yememiştim merak ettim ilk fırsatta uğrayacağım :)